Големи коалиции не са добри, БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, заяви още тя

"Искаме да призовем всички български граждани да упражнят правото си на глас. Един от начините да се промени моделът на управление на държавата е масовото гласуване". Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на започналите срещи на БСП с партии и граждански организации за предстоящите избори и гарантиране прозрачността на вота.

Нинова съобщи парламентарните инициативи на левицата за промени в Изборния кодекс - видеоналюдение на броенето на бюлетините и въвеждане на активна регистрация за гласоподавателите:

"Предложенията са на масите на депутатите и вероятно ще ги разглеждаме още другата седмица".

Според нея това, че управляващите са заявили, че няма да приемат тези промени в Изборния кодекс, означава, че не желаят прозрачен и честен изборен процес.

Нинова заяви, че засега само от партията на Слави Трифонов са получили отказ да участват в организираните от тях срещи.

БСП внесе предложения за промени в Изборния кодекс (ВИДЕО)

"Тези срещи са за честни избори, а не за коалиции преди или след изборите. Ние ще се явим на 4 април както и досега с коалиция "БСП за България", категорична беше Корнелия Нинова.

Големи коалиции не са добри, смята Корнелия Нинова и категорично заяви, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, която да е "уж в национален интерес":

"Когато се съберат управляващи и опозиция, народът отива на площадите в опозиция. Това не е добре за държавата".

Тя не се съгласи, че БСП е отслабена от вътрешни противоречия и подчерта, че след прекия избор за лидер на партията, който спечели тя, социалистическата партия е консолидирана около линия на политика и на поведение.

БСП предлага изграждане на нови 4 електронни регистъра в помощ на бизнеса

"Да се гарантира справедлив съдебен процес и правото на защита и на живот е призив за спазване на демократични принципи", каза Нинова в обяснение на позицията на БСП относно арестуването на руския опозиционер Алексей Навални, че това е вътрешен проблем на Русия.

Според лидера на БСП в България има погазване на парламентарната република, погазване на права на журналисти, налагане на цензура и ограничаване на свободата на словото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БНР