Писмото на жената обикаля социалните мрежи

Едно писмо от жена, изгубила любимия си, обикаля социалните мрежи. На 13-ти януари композиторът и пианист, бивш директор на филхармонията - Явор Димитров, губи живота си. Съпругата му Мариана попада в ситуация, в която един непознат човек й помага в най-трудния момент в живота й. И тя търси днес този мъж. Ние ще й помогнем да го намери, разказвайки историята й.

ОТ ХОРА ЗА ХОРА: История за доброто, което променя (ВИДЕО)

Семейството преболедува COVID-19 през декември. Явор Димитров развива двустранна бронхитпневмония, след което е приет в болница. Преди коледните празници той е изписан в добро здравословно състояние.

„На 13 януари той за първи път излезе от вкъщи. Отиде до другото ни жилище. След обяд му се обадих да го чуя. Не звучеше добре, каза, че го боли дроба и сърцето. Отидох към мястото, за да го прибера вкъщи. Когато бях на минути от него, той ми се обади за последно. Помолих го да се държи, само да отключи вратата. Това беше последното, което му казах. Чух как пада и си отива”, разказва Мариана.

ПРОТЕГНАТА РЪКА: Столични храмове готвят топла храна на хора в нужда

Тя звъни на Бърза помощ. Докато чака медиците, опитва сама да разбие вратата, но не успява. Затова решава да изтича на улицата и да потърси помощ. Там Мариана среща своя „ангел”, както самата го нарича, тъй като не знае неговото име.

 

 

„Той моментално се втурва да ми помогне. Разби вратата и заедно влязохме в апартамента. Той  не загуби нито секунда, започна сърдечен масаж, аз обдишвах. Мъжът не изгуби кураж, дори когато аз самата загубих надежда. Не се отказваше”, разказа Мариана.

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА NOVA: Вълна от съпричастност към деца от център за настаняване

Въпреки, че съпругът й не се връща към живота, тя никога няма да забрави човекът, който не я е оставил в най-тежкият момент от живота й. От ефира на NOVA Мариана изказа своята благодарност към него.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.