Това заявява премиерът във Facebook

„Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права - безцеремонно потъпквани. Да скърбим за милионите погубени човешки животи по време на Холокоста не стига”. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня...

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 27 януари 2021 г.

 

Той е на мнение, че мрачното минало и писъците от концлагерите трябва да ни направят непоколебими, че антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят.

„От нас зависи. От нашите действия всеки ден! Гордеем се с куража на всички знайни и незнайни български граждани, духовници, политици и общественици, спасили над 48 000 свои сънародници евреи от лагерите на смъртта”, коментира премиерът. 

„Поклон пред паметта на депортираните над 11 000 евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, както и на всички загинали евреи по време на Втората световна война”, завършва своята публикация Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.