Какви са условията за участие и кои са най-важните теми, които трябва да бъдат засегнат?

Смели идеи, с които да отбележим правата и приноса на жените в българия и по света. Това е целта на конкурса, който организират от Българския фонд за жените по случай 8-и март. Малко преди изтичането на крайния срок за кандидатстване, в "Социална мрежа" по NOVA NEWS разкриваме какви са условията за участие и кои са най-важните теми, които трябва да бъдат засегнати по повод международния ден на жените.

"Финансирането е до 2000 лв., има и 70-годишни желаещи. Има много различни послания. Сред тях са грижа за жени от център за възрастни хора, образование на момичета, книжка за женски права, онлайн кампания за правата на жените". Това сподели Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Фонда.

(НЕ)ИДЕАЛНИ ФОРМИ: Жените са красиви във всякакви размери

"Равен е броят на организации и индивидуални кандидатури на жени. 10 проекта планираме да подкрепим. Могат да кандидатстват на страницата на Български фонд на жените. Формулярът е онлайн", обясни тя.

По нейните думи през целия март ще има шанс да бъдат реализирани проектите. Повечето ще се случат на 8 март.

Според нея най-големият проблем е насилието над жените. Ето защо се предвижда национална комисия за борба с домашното насилие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.