Синдромът на Аперт е генетично заболяване, отразяващо се в структурата и развитието на костите

Това е историята на малкия Митко - едно от трите деца в България със Синдрома на Аперт или болестта на счупените кукли. В предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Деси Жаблянова разказва за него и родителите му Пенка и Борис Ганеви.

Синдромът на Аперт е генетично заболяване, отразяващо се в структурата и развитието на костите. Митко е с аномалия на черепа. На 5 месеца му е направена първата операция.

През март 2020 г. са разделили средния с безименния му пръст, през октомври е трябвало да започнат корекцията на крачетата в Русия. Имат дата за май 2021 г.

След като навърши 10 г. предстои операция за лицева корекция, защото лицето му е хлътнало навътре и е с обратна захапка.

БИЖУ С КАУЗА: Подгласничка на "Мисис България 2020" дари короната си за болно дете

В Русия са му разделяни пръстите, които са били слепени.

Обича да играе с кубчета, да рита топка, да кара колело с батко си и да рисува. Като порасне иска да стане строител.

Митко има страничка във Facebook - Да помогнем на Димитър да оздравее, там има цялата информация за него и банкова сметка за помощ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.