Момиченцето е на 4 и има тумор в мозъка

Първата подгласничка на "Мисис България 2020" продаде короната си на търг, за да помогне на болно дете. Момиченцето е на 4 и има тумор в мозъка. С жеста си Калина Иванова иска не само да подкрепи финансово лечението, но и да насочи общественото внимание към борбата, която малката Велина и семейството й водят откакто е родена.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Дете на 1 г. с тумор в мозъка се нуждае от средства

За Велина ви разказахме преди 3 години - преди първата й операция. След това и още веднъж. А днес, ще го направим отново. Защото 4-годишното момиченце с тумор в мозъка продължава да се бори за живота си, благодарение на вас.

„С кампании, с хората, с дарители - по никакъв друг начин, няма никакъв друг шанс въобще до момента детето ми да е живо и да продължава да се бори. Намеса на телевизии, намеса на вестници. Дарителска сметка, кампания”, сподели майката на Велина – Владислава.

Битката на Велина започва от раждането. На момиченцето е поставена диагноза "хидроцефалия". Скенер на главата обаче показва, че причината за нея, е наличието на тумор, запушил кръвоносните съдове. През годините следват 4 операции и няколко серии химио- и лъчетерапия. В Турция отстраняват колкото е възможно от образованието, но не и цялото поради мястото, на което се намира.

Около Коледа в борбата на Велина и нейната майка се включва и една "мис" или по-точно - "мисис". Като продава на търг символа на своя успех - спечелената от нея корона на конкурс за красота.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Предстои втора битка за малката Велина от Бургас

„За мен по-скоро е самият момент, останал като спомен. И просто един ден, даже си говорих с моя приятелка: „Какво ще стане, ако се опитам да продам короната за благотворителност?!” Около 6 жени заявиха сумички за нея, но една жена даде най-високата сума от 200 лева”, разказа Калина Иванова.

Освен второ място в конкурса "Мисис България 2020", Калина е майка на 2-годишно момиченце и търговец на детски дрешки. Именно така се среща с майката на Велина.

„За мен не е случайно, че се запознах с нея, малко преди да свърши търга. Моята майка също е починала от такава коварна болест, така че това определено ми помогна да бъда по-съпричастна към хората”, казва още Калина.

„Страшно много хора ни помагат. Просто аз много се бях отчаяла. Ако допреди сумата беше 22 хиляди евро, то сега е над 50 хиляди. Благодаря им, че толкова много пъти вече ме подкрепяха и продължават да ме подкрепят, защото, реално, без тяхната помощ, детето ми нямаше шанс”, каза Владислава.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.