Тя отново има нужда от нашата подкрепа

Малката Велина от Бургас се нуждае от помощ. Още на два месеца тя получава диагнозата „вътрешна хидроцефалия”. Преди две години, по Коледа разказахме за нея. Сега тя отново има нужда от нашата подкрепа.

Велина е на 3 години. Само два месеца след раждането й лекарите поставят диагнозата „вътрешна хидроцефалия”. Тъкмо когато майка й се надява, че заболяването е овладяно идва лошата новина - Велина има тумор в мозъка.

„Диагнозата е ниско степенен рак, за който не може да се реагира по никакъв начин, освен оперативно, а при нея операция за пълното отстраняване на тумора няма как да се извърши. Просто в мозъчния ствол не може да се оперира. Оттам започна едно проследяване няколко месеца. В последствие като страничен ефект се появи епилепсия и проблемите с лявата страна на тялото, понеже туморът е централно разположен, преимуществено вдясно, а дясната страна отговаря съответно за лявата половина на тялото и има проблеми с лявата ръчичка и с лявото краче”, каза майката на малката Велина Владислава Демерджиева.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Дете на 1 г. с тумор в мозъка се нуждае от средства

Велина е подложена на три операции за две години. Последвал първи курс на химиотерапия. На 12 декември Велина трябва отново да е в клиниката в Истанбул за нови вливания.

„22 100 евро е офертата от болницата, което включва остатъкът от четири курса на химиотерапия, резонанс с упойката, което трябва да направим след края на втората химиотерапия, престоя в болницата и физиотерапията”, каза още майката на Велина.

В дарителката сметка на детето има малко над 21 000 лева.

„В офертата, която получихме от болницата, вече има включена отстъпка, защото нашият онколог се е отказал от неговия хонорар. Не ми се е случвало такова нещо досега. Лекар не е поемал такава отстъпка, такъв жест. Човекът каза, че за него не е важно да си получи хонорара, защото вече е поел ангажимента за живота на детето и иска да продължим да се лекуваме в тази болница, той да отговаря за лечението на Велина, той да контролира нещата и да може да реагира във всеки един момент”, разказа още Владислава Демерджиева.

„Ако всичко протече, както трябва с химиотерапията и успеят да свият тумора, неврохирургът се надява, че ще има достатъчно място, откъдето да влезе с апаратурата и да извади тумора. Това е най-слънчевият вариант на цялата ситуация. Всички се молим това да се случи, но тогава ще трябва да търсим пари за нова операция и всичко останало, като междувременно продължаваме с физиотерапията и лекарствата за епилепсия”, каза още майката.

Тя се надява и този път хората да откликнат на зова й за помощ. „Велина в момента е жива заради вашите зрители и заради всички добри хора, които се намесиха предния път. В противен случай ние нямахме шанс. Моля всичките тези хора отново да бъдат до нас, да ни помогнат по какъвто и да е начин, без значение дали ще е с някакво дарение по сметката на детето, дали ще поставят дарителски кутии в свой търговски обект, дали ще организират някакво събитие в полза на Велина... Просто да бъдат до нас и да й помогнат за пореден път”, призова Владислава.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си