Мишел Обама и Аманда Горман дискутират темите за изкуството, идентичността и оптимистичното бъдеще

За интервюто поетесата позира за няколко снимки в жълта и розова  визия.  Един от фотoсите е на корицата на изданието, придружавана от текста "Черен ренесанс".

В интервюто младата поетеса разказва, че когато е писала стихотворението, произнесено от нея на церемонията по полагане на клетва от Байдън, тя не си е мислила, че създава творба, в която се говори за президент, а, че е написала поема, която е достойна за една нова глава в историята на страната, в която всичко казано е достатъчно добро, за да породи надежда у хората.

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Аманда Горман – поетесата, която трогна Джо Байдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

В интервюто за "Тайм" пред Мишел Обама младата дама споделя, още, че за нея единството без чувство за справедливост, равенство и почтеност е просто манталитет на токсичната тълпа. Според нея това, което би могло да движи хората напред към бъдещето, е всички да приемат различията си.

Запитана от Мишел Обама какво би препоръчала на младите момичета, които печелят насъщния си, като попадат под светлините на прожекторите, особено на цветнокожите момичета, Аманда Горман  препоръчва да мислят за себе си не като за светкавица, която поразява веднъж, а като за ураган, който се завръща всяка година.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7