БЧК осигурява психологическа подкрепа в онлайн чат

"В началото на пандемията стартирахме националния онлайн чат, но към юни въпросите намаляха и ние го  прекратихме, но към ноември се прецени, че продължава да има нужда от него", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Петър Цинцарски, експерт в младежкия червен кръст и консултант в националния онлайн чат.

Той информира, че чатът е насочен към всички хора, като има много въпроси, някои от тях много специфични.

Петър Цинцарски е убеден, че чатът предлага възможност безплатно да бъдеш чут от специалист, да получиш отговор на въпрос, да споделиш проблем, който имаш. А в сайта на БЧК може да се влезе в чата 24 часа в денонощието, като отговорите на въпросите с еполучават през работно време.

"По време на COVID има много хора, които питат за здравето на близките си, за собственото си здраве, изпращаме случаи при психолози, които са специалисти по психосоциална подкрепа", каза още Цинцарски.

БЧК с национален онлайн чат за психологическа помощ

Той сподели, че много често хората се чувстват в безизходица и се нуждаят от напътствие, от подкрепа, както и, за съжаление съществуват много самотни хора с увреждания, които ползват чата и споделят проблемите си, а от БЧК се стремят да помогнат.

От организацията се борят и с разпространението на фалшивите новини. Цинцарски е убеден, че трябва да уважаваме здравните си власти и да спазваме мерките, които те препоръчват, но също трябва да се търси и намира надеждна информация, за да бъдем качествотно осведомени за процесите в обществото.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.