Всички въпроси по правата на работното място - онлайн

Безплатна правна консултация за правата на работното място. Нова платформа mywork.bg от тази седмица дава възможност на всички български граждани да получат безплатна и проверена юридическа консултация за своите права по болнични листове и отпуск поради болничен. 

"Една от целите на тази платформа е да обогати правната култура на българина. За един работник е истински ад да се занимава сам с правни въпроси", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS д-р Тодор Капитанов, експерт по трудово право.

Според него правната грамотност на тема трудово право е много ниска и това не е вина на работника.

Д-р Капитанов добави, че консултацията се получава в чат, задава се въпрос от питащия и той получава индивидуален отговор, защото всеки случай е различен.

Той информира, че по време на пандемията въпросите и проблемите на работниците не се променят, но стават по-чести.

Юристът даде и пример със злоупотреба спрямо работника, когато работникът подписва заповед за съкращение по взаимно съгласие, при което обезщетението е минималното.

Борисов: Положихме огромни усилия за повишаване на доходите

"От месец съществува платформата mywork, като интересът е значителен, тя поема хиляди хора на ден. А екипът, който стои зад цялата работа са 10 човека с различни специалности", заключи д-р Тодор Капитанов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.