Тя е известна в медийното пространство с издигането на Евгения Банева за кандидат за евродепутат

Гражданската инициатива  „Българско лято“, свързана с бизнесмена Васил Божков, ще участва на изборите на 4 април. След като не успяха да се регистрират в Централната избирателна комисия, от „Българско лято“ си намериха мандатоносител – партията „Българско национално обединение“.

Тя е участвала на няколко избори, но стана известна в медийното пространство с издигането на Евгения Банева за кандидат за евродепутат. Кои ще са кандидатите за депутати се очаква да стане ясно до края на седмицата.

Божков протегна ръка за коалиция към Слави Трифонов, той отказа

"Обещахме, че на следващите парламентарни избори ще дадем сериозна заявка за промяна. Промяна, която е толкова бленувана и чакана от българския народ. Промяна, която за съжаление остава само в празните думи на нашите управляващи. Аз обаче държа на своята дума – БНО винаги е била партия, която се е борила срещу статуквото. Именно поради тази причина ние припознаваме целите на „Българско лято“, каза лидерът Георги Георгиев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.