Така Унгария става първата в ЕС, която започна да използва китайския препарат

Унгарският премиер Виктор Орбан беше ваксиниран срещу COVID-19 с препарата на китайската компания „Синофарм”. Така страната му става първата в Европейския съюз, която започна да използва китайската ваксина.

COVID-МЕРКИ: Каква е ситуацията с пандемията в Европа? (ВИДЕО)

Едновременно в Унгария се правят ваксинации и с руската ваксина „Спутник V”, въпреки че на европейско ниво няма разрешение за употребата на нито един от двата препарата. Стотици се събраха днес в Будапеща, за да протестират срещу карантинните мерки. Виктор Орбан предупреди в петък, че е възможно затягане на ограниченията заради ръст на новите случаи.

Унгария удължи с 90 дни извънредното положение

„След като се ваксинирах, съм през цялото време в кабинета ми и работя. Както виждате съм в чудесна форма и не трябва да се страхувате. Третата вълна е тук и ни атакува, тя ще бъде по-мощна от първите две. Призовавам ви да се запишете и да се ваксинирате, тъй като това е единственият възможен начин да се предпазим”, заяви Орбан.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.