По думите му ще се настоява за приемане на ваксинирани туристи без PCR тест

"Това, че са отворили ресторанттие трябваше да е нещо обичайно, но не е. Стигнахме до там обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите? Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението". Това каза проф. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИT, ректор на университета (2002-2018 г.) в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS 

Според него имаме нужда не само да се предпазим от COVID, но и да живеем нормален живот.

Той изрази недоумение, че училищата и детските градини работят, а университетите само за практически занимания на определени предмети са присъствено.

"Ще настояваме пред министъра на туризма за мерки като в Испания и Гърция - приемане на ваксинирани туристи без PCR тест", обясни проф. Денчев.

НЕПРЕХОДНИ ИСТОРИИ: Версиите за 4 февруари 1997 г.

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения в туризма няма да отворят, а около 10 000 никога няма да заработят отново.

Той и негови съмишленици готвят предложение на всички ресторанти за разяснителни материали колко се задържа коронавируса на определената тапицерия.

"Сигурно ще се появят компромати пред изборите, но няма да бъде основна линия на поведение. Нормално е Божков да иска да премери сили с Борисов. ГЕРБ направиха хитра стъпка с включването на Любен Дилов", заяви по актуалната политическа тема професорът.

"Всеки един бизнесмен би се стремил правителството да бъде негово, стига да му позволят", смята преподавателят.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.