Според Вашингтон Москва стои зад опита за убийство на опозиционера

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично вещество. Това съобщиха високопоставени представители на правителството на президента Джо Байдън. Според тях американското разузнаване е достигнало до заключението, че Кремъл стои зад отравянето на опозиционера в Сибир миналата година.

Московски съд отхвърли искане да освободи Навални

Кремъл категорично отрича да е замесен в случая и оспорва твърденията на западните експерти, че при опита за убийство срещу Навални е използван „Новичок”.

Жозеп Борел: Очаквам ЕС да бъде единен по въпроса с Русия

Във видеконференция високопоставените представители на кабинета на Байдън заявиха пред репортери, че мерките се предприемат в координация с Европейския съюз и повториха призива на американския президент към Русия да освободи Навални от затвора. Очаква се Брюксел съвсем скоро също да наложи санкции на Москва.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА