Установени са 2353 случая на коронавирус

За последното денонощие в Гърция са установени 2353 случая на коронавирус, което е най-високата денонощна стойност на показателя от началото на годината, съобщава "Катимерини". За денонощието са направени 61 255 теста, от които положителни са били 3,84 процента.

COVID-19: Рекорден брой нови случаи у нас от началото на годината

За изминалите 24 часа са починали 23 пациенти с COVID-19, с които общият брой на жертвите на пандемията в Гърция достига до 6557. В интензивните отделения на болниците се лекуват 422 интубирани пациенти.

Гърция спира тестването на всички шофьори на тирове

Най-много са новите случаи в област Атика - 1159, следва Солун с 304 и Ахая със 112. За утре е насрочено заседание на експертната комисия по въпросите на COVID-19, на което ще бъде обсъдена епидемичната обстановка. Очаква се вечерта министърът на здравеопазването да представи план за допълнително укрепване на общественото здравеопазване, особено в Атика.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.