Със 150 илюстрации и безброй поводи за гордост

Владетелите на България. От легендите до XX век. Кои са древните траки, кановете, царете и цариците по българските земи? Такова вълнуващо приключение с някои от най-важните личности в нашата история предлага книга, а авторът на идеята за проекта и на част от текстовете е Делян Момчилов. 

"Това е една синтезирана хронология на хората, които са движили България напред. Във фокус са поставени личностите", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Делян.

Той сподели, че целта на кратките текстове е да бъдат есенция на самата личност, а историкът проф. Пламен Павлов е бил най-подходящият човек, който да ги напише.

Делян момчилов каза още, че книгата е подходяща за хора, които се интересуват от история и искат да научат повече интересни неща, а също може да се чете и от деца.

"Това е популяризаторска книга, не академично четиво", допълни той.

На финала на книгата има гербове на владетели и феодали, които носят висока естетическа стойност.

Авторът информира, че илюстрациите са дело на Стен, като те са уважителни към личностите, а графичният дизайн е на Николай Манчев.

Делян Момчилов заяви, че интересът към книгата е сериозен. Според него българската история трябва да се популяризира по интересен начин, без значение кой ще я направи.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.