Партии и коалиции влизат в битката за народния вот

Старт на предизборната кампания. От днес до 2 април партии и коалиции влизат в битката за народния вот. Следва един ден за размисъл - 3 април, а денят за парламентарните избори е 4 април.

Предизборната кампания трябва да се води само и единствено на български език. Анонимните агитации и употребата на публичен ресурс са забранени. Тъй като извънредната епидемична обстановка у нас продължава - големите събирания на хора не са разрешени.

Тази година, борбата ще е ожесточена. В изборите участват общо 30 партии и коалиции. Всички те трябваше да се регистрират до 17 февруари в Централната избирателна комисия.

Страната ни е разделена на общо 31 многомандатни избирателни райони, познати още като МИР. Всеки район дава най-малко четири мандата в парламента, а най-много - 16 мандата, дава 23-ти МИР София-град.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.