Изказването идва на фона на разкрития на Меган Маркъл

Бившият прессекретар на британската кралица Елизабет Втора отрече в кралското семейство да има расизъм и каза, че дискриминационно отношение съществува основно в социалните медии, съобщи ДПА.

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

Чарлз Ансън, който работи за кралицата от 1990 г. до 1997 г. се изказа по темата, след като херцогинята на Съсекс Меган заяви в интервю за Опра Уинфри, че имало „тревоги и няколко разговора” на тема „колко тъмна би била кожата на Арчи, когато се роди”.

Мeган отказа да каже кой е разговарял със съпруга ѝ Хари за цвета на кожата на Арчи, защото това би „навредило много” на тези хора.

„Не мисля, че има и следа от расизъм в кралското семейство”, каза Ансън пред Би Би Си. „Смятам, че той се проявява много повече не толкова в основните печатни и електронни медии, смятам, че такива проява на расизъм са най-активни в социалните медии”.

ПРИЗНАНИЕ: Меган и Хари се оженили тайно

Когато водещата Марта Кърни отбеляза, че съпрузите нямат предвид това, той добави: „Имам го предвид и очевидно трябва да се обърне внимание”.

В експлозивното си интервю, излъчено от американския телевизионен канал Си Би Ес в неделя, Меган разкри, че страдала много по времето, когато била високопоставен член на британското кралско семейство и заяви: „вече не исках да съм жива”. Тя каза, че търсила помощ от други членове на кралското семейство, но никой не се отзовал.

Ансън обясни, че има медицинска служба в структурата на двореца, за която той си спомня как се отзовавала винаги при нужда на членовете на кралското семейство и на служители на двореца.

Източник: БТА