Смяна само от жени посрещна празника във ВМА

И на 8 март на първата линия! Цяла смяна само от жени, посрещна празника във ВМА, борейки се с една от най-коварните  болести.

Денислава се бори с COVID-19 повече от месец. И днес отваря очи в болничната стая. Със система, вместо цвете в ръка, но щастлива, защото отново е успяла да чуе гласа  на близките си.

Днес е Международният ден на жената (ГАЛЕРИЯ)

„Да , още от 7 часа получих различни пожелания, аз също поздравявах, така че се чувствам в настроение”, разказва тя.

В същото положение е и 72-годишната Надя, която никога не си е представяла, че ще има такъв 8-ми март.

И двете пациентки са благодарни на лекарите, които се грижат за тях всеки ден. А на празника, на смяна в COVID-отделенията на ВМА, са само жени. И вместо официален тоалет са сложили тежките бели костюми.

„Едно от най-приятните неща беше това, че някои от пациентите бяха подготвили цветя за нас, което беше изключително мило. Така че дори в COVID-зоната получихме много красиви послания”, разказва доц. Милена Енчева – началник на Клиниката по белодробни болести.

„Това е нещото, което на нас ни харесва да правим, така че въпреки че така сме облечени, в такава обстановка, ние чувстваме удовлетворението, което носи нашата професия”, казва д-р Любима Кьосева – лекар в Клиниката по Пулмология, ВМА.

Медици за каузата да работиш в името на другите

9-годишната дъщеря на медицинската сестра Цветелина Мустакова е първата, която я поздравява за празника и както всеки ден  я изпраща на работа с призив да се пази.

„Беше много уплашена в началото, но после свикна и всеки път ме изпраща на дежурство с „Мамо да излекуваш хората, които са в клиниката”, разказва тя.

А точно това е тяхното желение - да изпратят пациентите възможно най-бързо- здрави. И да няма повече такъв 8-ми март.

Лекари, сестри, доброволци – жени. Винаги на първа линия в борбата за живота.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК