МЛАДОСТ И ПРИЕМСТВЕНОСТ: Най-важните съвети за начинаещи политици

"След 30 години стигнах до извода, че не всичко е кариера и реших да се върна в България, защото това е родината ми. Убеден съм, че човек трябва цял живот да се предизвиква и да търси нови неща", това каза в предаването  "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Сами Чакъров, трети в листата на ДПС в 25 многомандатен избирателен район в София.

Той сподели, че в листата на ДПС вижда много млади хора, които са постигнали много, не се страхуват да поемат отговорност и да покажат резултати.

За него високообразованите кандидати в ДПС са знак за нови идеи срещу опитни политици.

"Ние не сме нахакани младежи, ние умеем да реализираме идеите си, търсим отговори и ги намираме по най-добрия път, по най-ефективния начин", заяви Сами Чакъров.

Кандидатът на ДПС вярва, че е нужен нов тип мислене към всички хора в България, не към определена група.

Той сподели, че баща му  Джевдет Чакъров винаги го е подкрепял винаги, без да го насочва, а след като е разбрал, че ще се занимава с обществена дейност също е изразил подкрепата си.

"Съвети могат да се дават всякакви, но синът ми сам трябва да решава какво да прави и какви действия да предприема", това каза в предаването и бащата на Сами Чакъров доц. Джевдет Чакъров.

Социолог: ДПС отново може да стане непреодолим фактор (ВИДЕО)

Той подчерта, че от ДПС винаги са вярвали в младите хора, защото те са с друго усещане, много по-напред от опитните политици по отношение на идеите.

Относно налагането на по-строги мерки лекарят е убеден, че е нужна прецизност в решенията, а цялото правителство трябва да приеме отговорност за решенията си, не само здравният министър, който е прекрасен лекар.

Според него е трябвало да има обществена дискусия по отношение на мерките и пандемията като цяло.

Сами Чакъров каза още, че като икономист би искал да види по-голяма намеса на държавата по отношение подпомагане на бизнеса по време на пандемичната ситуация, защото нито един бизнес не е виновен за появата на заразата.

ДЕБАТ: БСП срещу ГЕРБ за приоритетите на управление преди изборите и социалните мерки

"Трябвада има адекватен механизъм да се държи икономиката жива", категоричен е той.

Той изрази мнението си, че при нормална ситуация в бизнеса логично биха оцелели най-силните и най-добрите, но сега, ако не се помогне, определени части от него ще загинат.

"Ние, като бедна страна, и без криза се нуждаем от растеж, това включва много по-добри условия за бизнеса, нещата трябва да се случват много по-бързо, администрацията и управлението трябва да се стреми да помага на хората, обществото, бизнеса, предприятита", заяви Чакъров.

Икономистътдобави, че бизнесът най-добре преценява насоките си на развитие като отрасли, а държавата трябва да осигури безпроблемен и чист път, по който инициативните да се развиват.

Относно туризма, Сами Чакъров е сигурен, че той трябва да се спаси, защото за България това е ценен продукт, привлича много чужденци и придава много придадена стойност.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.