Защо гоним челните места по интензивност на заразяване?

"Вирусът се разпространява у нас толкова бързо или заради по-леките мерки, или заради неспазването им", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS  д-р Александър Симидчиев, пулмолог, кандидат за депутат от Демократична България.

Относно това дали да се затварят учебните заведения, специалистът информира, че най-малките деца разпространяват вируса в училище, а по-големите правят това повече извън училище.

Той добави, че всяка държава има собствена палитра от подходи към мерките, към лечението и предпазването от вируса.

За него правилата трябва да се спазват от всички, независимо дали са политици или се занимават с друг вид дейност.

По отношение на ваксините и различните мнения за тях, пулмологът бе категоричен, че ваксинацията е решение, не проблем.

Кандидатът за народен представител е убеден, че веднага трябва да се направим законодателна рамка с ясни структурирани правила за справяне с пандемията, като основното е  профилактика и превенция, а в дългосрочен план е нужно да се затворят течовете в здравната система и да се ускори дигитализацията в здравеопазването.

"За да се удължи живота на хората, трябва заболяванията да се хващат по-рано", отбеляза професорът.

Защо пулмологът д-р Александър Симидчиев стана кандидат-депутат

В предаването Галина Герасимова, директор на издателство "Бяло братство", сподели, че Петър Дънов никога не е давал конкретни предсказания, но лек е дал за всичко и допълни, че Учителят е лекувал инфлуенцата с много гореща вода, която е трябвало да се пие, и с варени картофи без подправки, но всъщност идеята е да се постави в центъра човекът и връзката му с природата.

Според нея трябва хората да се завърнат към обикновеното, защото сега сме доста по-глезени, а причината за всичките ни проблеми е вътре в нас.

Галина Герасимова информира, че нито един от последователите на Дънов не е пострадал от испанския грип, инфлуенцата, или в Първата световна война.

"Те са били в аура на радост и благодарност, това са били хора от селата, учители, лекари, генерали, всички са се разбирали и са се радвали заедно", каза още тя.

За политиците Петър Дънов е казвал, че те са наш образ, а ние проектираме нашите проблеми върху другите хора.

Последователи на Петър Дънов посрещнаха Слънчевата нова година (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ако искате нещо да оправите, оправете най-напред себе си", са точните му думи.

Вижте повече във видеото. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.