„Не сме против мерките, а против разпределението на помощите”, казва управителят Росица Куцева

До новото затваряне ни дели само уикендът. Собствениците на едно кафене обаче, решиха да се опълчат на заповедите и се заканиха да останат отворени. По думите им ако затворят, това ще е краят на бизнеса им.

Връщат тежките мерки в цялата страна (ЗАПОВЕД)

В последните 5 години Мария Итова работи като готвач в различни заведения в София. Когато обявяват извънредно положение миналата година я съкращават, за да си потърси по-сигурна работа.

След като заведенията отново отварят, тя се връща на работа в кухнята, в която е работила последно. После идва втората вълна. Налага се да разчита със семейството си на помощите от държавата.

„400 лева за целия период и за първи път ги получихме преди 1 седмица. Ние разчитаме на това нещо, имам две дечица, които чакат и те”, казва тя.

Сега, при обявеното ново затваряне, шефът на Мария решава да не се подчини на заповедта на здравните власти. „Ние не сме против мерките, а сме против разпределението на помощите. Платили сме си данъците. Не искам милостиня - инвестирала съм в тази държава, за да може в такъв момент да ни се помогне”, коментира управителят на заведението Росица Куцева.

СРЕДНОЩНИ ПРОВЕРКИ: Откриха нарушения на мерките в Бургас

За да не чакат помощи от държавата, в понеделник, когато всички заведения затварят, това ще работи.

Персонал в понеделник няма да има, за да не ги глобяват. Клиентите ще посреща управителката.

„На служителите няма да им дам да дойдат в понеделник, въпреки че искат да ме подкрепят. Аз ще съм тук и хората също ще са тук”, допълва тя.

Глобата за заведения, които работят въпреки заповедта на здравния министър, е от 300 до 1 000 лева.