Оповестиха публично брачното свидетелство на Меган и Хари

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл признаха, че не са се оженили три дни преди официалната си кралска сватба, съобщава в. „Дейли Мейл”. Двамата заявиха, че церемонията с архиепископа на Кентърбъри в двореца „Кенсингтън” не е била нищо повече от частен разговор и размяна на лични клетви. Думите им се потвърдиха от официалното им брачно свидетелство, което се появи преди няколко дни в медийното пространство.

Висш духовник: Хари и Меган не са имали никаква тайна сватба

В интервюто, което херцозите на Съсекс дадоха пред Опра Уинфри Меган заяви, че двамата с Хари са сключили таен брак три дни преди пищната церемония, на която зрители от цял свят станаха свидетели. Думите й предизвикаха остри реакции и неодобрително повдигане на вежди сред британското общество, като мнозина попитаха защо данъкоплатците е трябвало да платят 32 милиона паунда за разточителното тържество през май 2018 година в замъка „Уиндзор". 

Бъкингамският дворец с първа реакция след интервюто на Хари и Меган

Говорител на двойката потвърди, че церемонията, състояла се три дни преди официалното събитие „не е била сключване на брак”. Думите й бяха потвърдени по-рано от брачното свидетелство на Меган и Хари, което беше оповестено в медиите от британската Служба по вписванията. Документът, който се появява за пръв път, ясно показва, че датата на сключването на законен брак от херцозите на Съсекс е 19 май 2018 година на церемонията в замъка „Уиндзор”.