В зоната със строгата карантина попада и столицата Виена

В навечерието на четвъртия локдаун, който от тази нощ ще влезе в сила в австрийските провинции Виена, Долна Австрия и Бургенланд, беше съобщено, че за да бъде овладяна коронакризата, ръководителите на Долна Австрия и Бургенланд са се присъединили към взетото от Виена решение периодът на строгите мерки да бъде удължен до 11 април.

До тази дата в Източна Австрия остават затворени цялата търговска мрежа и фирмите за услуги, след великденската ваканция училищата преминават на дистанционно обучение, хората остават вкъщи и имат право да излизат в няколко определени случаи.

Франция въвежда нов локдаун

Отворени ще бъдат магазините за хранителни стоки, аптеките и банките. Всички фирми, където това е възможно, преминават на дистанционна работа. В помещения с повече от един човек стават задължителни маските FFP2. Целта е да се сведат до минимум контактите на закрито, които се ограничават до частни срещи на хора от две домакинства, като второто домакинство трябва да е от един човек.

Пълен локдаун във Виена за Великден

Към задължителното разстояние от два метра при среща на открито във Виена става задължително и носенето на маска FFP2 на места, изрично упоменати в наредбата.

Източник: БТА