Това заяви той след първите прогнозни резултати

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов благодари на всички, подкрепили партията.

„Месеци наред българските граждани бяха облъчвани, че ВМРО няма да прескочи бариерата, че ВМРО няма потенциал - благодаря на тези, които ни се довериха и ни подкрепиха”, посочи той. 

Каракачанов беше категоричен, че ВМРО не би могла да се коалира с ДПС, но е възможно обединение с всички други български партии.   

Според лидера на ВМРО през целия ден в Турция предизборният процес е бил неконтролируем от ЦИК.

„Членовете, които Комисията е изпратила, вдигат рамене и мълчат. Агитация се води на турски език, включително декларациите на българските граждани от турски произход са предварително попълнени”, обясни Каракачанов.

По думите му в една от секциите в Чорлу са гласували 1 505 души. Той попита ЦИК дали е възможно в една секция в чужбина толкова хора, които не четат и говорят на български, да гласуват.

Каракачанов: Партиите трябва да поставят интереса на държавата над политическите си амбиции

По-рано изявление направи и председателят на предизборния щаб на партията Юлиан Ангелов.

„Искам да благодаря на всички българи от България и чужбина, които подкрепиха ВМРО. Мисля, че ВМРО направи една добра кампания - може би, най-добрата от всички политически сили в страната. Надяваме се крайният резултат да е още по-висок, когато бюлетините бъдат преброени”, каза Ангелов. 

Той посочи, че партията ще продължи с вижданията и тезите си. „Надявам се в следващия парламент българските партии, изключвам ДПС, да намерят обща позиция за десет важни приоритета за България и да работят за тях. Разделението не носи добро на никого”, добави още представителят на ВМРО. 

 

 

Ангелов обясни, че от партията не са получавали обаждания за съставяне на правителство.

„Винаги ВМРО е участвало в управление само с изпълнение на предизборна кампания и с целите и задачите, които сме поставили за изпълнение. Нямаме самоцелно искане за участие във власт. Напротив, ще отстояваме нашите виждания, които сме предложили”, заяви Ангелов. 

Председателят на предизборния щаб на ВМРО обясни, че не се плашат от това партията да е в опозиция или в управление. 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК