Краси Моряка поставя указателни табели за туристите

Шуменското плато е буквално на стъпка край града. А забележителности в него има много. Горски пътеки – също. Ред в този лабиринт слагат указателните табели на Краси Моряка.

Красимир Атанасов поставя табели за хората, които искат да се разхождат по цялото Шуменско плато и да разглеждат забележителности:  Ханкрумски скален манастир, Костадинов манастир или Осмарския, Момина скала, Илдъз табия, Звездното укрепление и много други.

"За да тръгнеш и да стигнеш до тях, на всяко едно кръстовище трябва да има такава табела", допълва той.

Цялото плато е изпъстрено с горски пътища. Повече от 500 табели като тази водят туристите към забележителностите из Шуменското плато. Обозначаването на различни маршрути започнало почти случайно преди 10 години.

Неземната красота на Рилските езера (ГАЛЕРИЯ)

Краси е бивш военноморски офицер, с над три десетилетия морски пътешествия из целия свят. За него гората е спокойствие. За да може повече хора да се докоснат до природата, без да се загубят в гората, Краси Моряка майстори табелите вкъщи. Създал си е и своеобразен фонд.

Красимир Атанасов купува ламарина и оформя табелите, пробиват се дупки, грундира се, боядисва, а боята трябва да е жълта, за да се отличава и през зимата.

Докато Краси се разхожда по горските пътеки, си води бележки къде и какви табели трябва да сложат.

С годините Краси Моряка променял дизайна, но запазена марка остават буквата му и котвичка.

Други туристи от платото също му помагат. Бай Пешо от кв. "Боян Българанов" му дава ламарина, сглобява маси и пейки.

Природни феномени, които показват колко уникална е Земята (ГАЛЕРИЯ)

Краси и други съмишленици туристи се грижат за доста от местата по платото, тъй като се рушат. Но не одобряват и някой от нещата, които се случват в гората, като търсачите на силни усещания с кросови мотор и джипове.

Заради любовта към природата Краси Моряка ще продължи с разработването на туристически табели и се надява все повече хора да оставят колите на пътя и да посетят забележителностите по горските пътеки.