Няма нужда да се лъжем, този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат, заяви Тошко Йорданов

"Няма нужда да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат. Ще работи толкова, колкото трябва. Една от основните му задачи е промяна в Изборния кодекс". Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на първото заседание на 45-ото Народно събрание. 

Слави Трифонов се закле като депутат дистанционно

Йорданов коментира и какво трябва да се промени при следващи избори.

"Българите в чужбина да може да гласуват по пощата, да се махне ограничението в броя на секциите, да има 100% машинно гласуване, да се избере нова Централна избирателна комисия, да има видеонаблюдение по време на вота", поясни Йорданов. 

От "Има такъв народ" заявиха още, че искат намаляване на субсидиите на партиите на 1 лв. на глас.

Радев: Безпринципна коалиция може само да задълбочи кризата

„Имаме парламент, който е различен от всички предишни, защото закъсня с 6 месеца. Предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията – предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година", поясни той.

На реплики в зала за въвеждането на мажоритарния вот, Йорданов отговори, че мажоритарни избори се правят от мнозинство.

От "Има такъв народ"  ще внесат проект да няма Великденска ваканция и депутатите да заседават.

"Още повече, че става дума за два дни и няма нужда НС да бъде в почивка, предвид и дългия период, в която събранието не заседава заради предизборната кампания, обясни председателят на Парламента Ива Митева.

45-ИЯТ ПАРЛАМЕНТ: Новите 240 положиха клетва