Тази неделя авторът Василена Гръбчева разказва за пътя на едно от най-големите имена в българската журналистика

На 19 април 2020 г. при ужасяващ пътен инцидент загина журналистът Милен Цветков. Тази неделя в „Темата на NOVA" авторът Василена Гръбчева и операторите Георги Георгиев и Мартин Младенов разказват за пътя на Милен Цветков.

Той е първият водещ на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България" и първият български журналист, отворил телефонна линия за зрителите, директно в телевизионния ефир. За автора Василена Гръбчева Милен Цветков е бил и все още е учител в професията. Работи с него от 2011-та година в предаването „Часът на Милен Цветков” и тази неделя, с помощта на други колеги, ще припомни на зрителите кой всъщност е журналистът с богата професионална биография и вечно непримирим дух Милен Цветков.

Очевидци с различни разкази за катастрофата с Милен Цветков

В навечерието на първата годишнина от нелепата злополука, „Темата на NOVA" ще бъде посветена на моментите от живота му, които оставят завинаги следа в българската журналистика.

„Той оставя много ярка следа след себе си в историята на журналистиката в България, в историята на сутрешните блокове. Някои колеги казват, че той е създал сутрешния блок във вида, в който сега го виждаме”, разказва Василена Гръбчева.

„Беше трудно да разкажем за него в рамките на ефирното време, с което разполагаме. Но това е само началото”, заяви журналистката.

Кратък откъс от „Темата на NOVA” вижте във видеото. Цялото предаване гледайте на 18 април, веднага след централната емисия новини.