Разминаванията са за случилото се в първите минути след удара

Сериозни разминавания в свидетелските показания по делото за смъртта на Милен Цветков. Пред съда някои от очевидците разказаха, че са видели Кристиан Николов да се опитва да окаже първа помощ на журналиста. По-голямата част от свидетелите обаче разказва друго.

Кристиан Николов: Няма да се укрия, животът ми е минал в учение

Разминаванията на очевидците са за случилото се в първите минути след удара. На първото заседание тази седмица годеницата на Кристиан Николов разказа как той се опитал да помогне на Милен Цветков. Думите ѝ бяха подкрепени днес от няколко свидетели, докато други бяха категорични, че такова нещо не е имало. Остава и въпросът защо за тази евентуална помощ се разбира чак 10 месеца след катастрофата.

Пред съда очевидци разказаха, че Кристиан Николов и спътниците му са се държали странно веднага след катастрофата. Вместо да се поинтересуват какво е състоянието на пострадалия в другата кола, те са търсили нещо в задната част на джипа, управляван от Кристиан.

Приятелката на Кристиан Николов с подробности за катастрофата с Милен Цветков

Мъж, който е бил в близка кола, обаче обясни, че е видял как Николов се опитва да окаже първа помощ на Милен Цветков.  По думите му приятелката на Кристиан слязла до тоалетна в близката метростанция, след което се върнала на местопроизшествието. Единодушие сред всички разпитвани има за това, че спирачен път от колата на Кристиан липсва.

„Това че нашият подзащитник се е държал като един нормален човек, нито е избягал от местопроизшествието, освен това се е опитал да окаже някаква помощ, каквато е могъл в дадения случай. Това не трябва да се отрича”, посочи адвокатът на обвиняемия Константин Симеонов.

„Дали е на лице хипотезата: „Оказал всичко възможно да помогне на пострадалия” според закона, ще прецени съдът накрая”, посочи адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков.

Оставиха в ареста обвинения за катастрофата с Милен Цветков

Разминаване имаше и за това дали вратите от дясната страна на джипа на Кристиан Николов са могли да се отворят, или не.

„Търсили са нещо, това е било приоритетното. Както казва един от свидетелите - не са имали никакво отношение, никаква съпричастност към ПТП-то”, добави Менков.

Дали е имало помощ, или не може да се види от камерите на инцидента. Но и там се появи разногласие дали са приложени всички записи.

„Има видеотехническа експертиза. Ще се види това”, каза още защитникът на семейството на Цветков.

„Аз не съм видял други видеозаписи, приложени по делото. Има снимки”, допълни Симеонов.

Делото ще продължи през март с разпит на вещите лица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.