Коментар на Нидал Алгафари и Ивайло "Нойзи" Цветков

Маските паднаха. За новите и старите лица, за скритите и явните послания -  коментар на писателя и експерт по политически пиар Нидал Алгафари и  културния антрополог, философ и юрист – Ивайло "Нойзи" Цветков.

НОВИЯТ ПАРЛАМЕНТ: Кои са част от новите 240 депутати (ВИДЕО)

„Шоуто не е приключило. Това беше въведението към него и то тепърва започва. Голяма част от хората, които влязоха в парламента, са част от същинското шоу – телевизията. Вероятно ще ни представят нещо по-различно. Слави Трифонов ще се появи по някое време, но не той е шоуто. Досега той е изказвал думи, написани от сценаристите му”, заяви Алгафари.

„Фразата, която може да обобщи всичко до момента, е породена от поредицата Star Wars – „Нека фарсът бъде с вас!” И той е с нас в някаква степен, защото, с изключение на няколко разумни предложения, всичко друго граничи с фарса и карикатурното в лицето на Мая Манолова и Татяна Дончева. Аз не мога да направя друго, освен леко да се смея, въпреки, че не е смешно”, добави Цветков.

Парламентът задължи Борисов да се яви пред депутатите

Според него вместо да се обърне внимание на важните задачи, се обръща внимание на дребни разправии. Според него депутатите са се занимавали с „детински дреболии и глупости”.

Нидал Алгафари прогнозира, че животът на този парламент ще бъде къс. Според него е очевидно, че новите 240 депутати не могат да се разберат. Той все пак смята, че политическо шоу се е правело и преди.

Бурни дебати в първия работен ден на новото Народно събрание (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Политиката е шоу, искаме или не. Дават я по телевизията, хората я говорят, има участници. Шоу е”, смята Алгафари.

„В момента е шоу, а иначе е нещо, което има задачата да свърши някакви неща, да подобри публични практики, да строи обществото, така че то да върви напред, дори привидно”, контрира Цветков.

Целия разговор гледайте във видеото.