Трагедията се разигра във врачанско село

Врачанският окръжен съд даде ход на делото срещу мъжа, който запали спящата си жена и я умъртви по особено жесток начин. Трагедията се разигра на 15 септември миналата година във врачанското село Три кладенци.

Почина жената, запалена от мъжа си (СНИМКИ)

Жената си легнала по-рано, защото на следващия ден била първа смяна на работа. Мъжът, с когото живеела на семейни начала, я изчакал да заспи, влязъл в стаята, полял я с бензин и я запалил. След това заключил вратата, за да не може да излезе. Тя все пак успяла да отвори и започнала да вика за помощ. Чул я синът й, който бил наблизо с приятели. Те се притекли на помощ на жената, която сама опитвала да се изгаси на дворната чешма. Извикали линейка. Мъжът й обаче подгонил сина си с коса, а след това се укрил. Обвиняемият беше арестуван на следващия ден, а жената, която беше с над 90% изгаряния, почина.

Наложиха най-тежката мярка на мъжа, запалил жена си

Сега съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци по делото синът и двама братя на жертвата. Те предявиха граждански искове в размер на по 100 000 лева всеки. По искане на защитата делото ще се гледа по съкратеното производство и без разпит на някои свидетели и вещи лица. Мъжът, който умъртви жената, остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Следващото заседание по делото е насрочено за 25 май.