"Правителството в оставка си е в пълните правомощия и отговорност да контролира пандемичния процес", категоричен е медикът

"Не сме почивали днес, бяхме готови да работим, но едно мнозинство не пожела да приеме програмата. Виждам, че много често се използа процедурата, за да се пречи на работата на парламента", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Александър Симидчиев.

Тоя заяви, че навлиза в технологията на парламентаризма, но е установил, че много често се защитават тяснопартийни интереси, а по-малко се мисли за държавните.

Д-р Симидчиев изрази мнението си относно пандемията, като заяви, че в момента сме във фаза на снижаване на заразата и мерките се отпускат, но най-важна е ваксинацията, особено към най-рисковите групи хора.

Според него предложенията за промени в сферата на здравеопазването, които стоят на дневен ред, са породени от желанието да има една устойчива система, която да дава възможност да има такива предложения и те да се обсъждат преди да бъдат приети, което се случва и в момента.

България започва преговори за ваксината „Спутник V”

Д-р Александър Симидчиев призна, че промените отговарят на предизборни обещания.

В предаването медицинската сестра Клавдия Стоилова сподели за свое усложнение след ваксинация за COVID-19, като има и автоимунно заболяване, а НЗОК отказва да плати за лечението. Д-р Симидчиев, след като сподели, че преди няколко дни е бил запознат с проблема относно медикамента, необходим на медицинската сестра, потвърди, че е поел ангажимент за разясняване на ситуацията.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.