Премиерът Борисов подкрепи общата позиция

Европейският съюз с обща позиция срещу решението на руските власти да забранят влизането на осем граждани на ЕС на територията на Руската федерация. 

Русия забрани на високопоставени лица от ЕС да влизат в страната

Тази забрана за влизане включва председателя на Европейския парламент Дейвид Сасоли, вицепрезидента на Европейската комисия Вера Юрова, както и шест служители на държавите-членки на ЕС от Естония, Франция, Германия, Латвия и Швеция.

Посолството на САЩ у нас: Твърдо подкрепяме суверенитета на България

"Европейският съюз е солидарен с всички тези лица. Действията на Русия няма да възпрепятстват Европейския съюз да продължи да се застъпва зад правата на човека, демокрацията и международното право, нито да държи под отговорност виновните за нарушения и злоупотреби. Това решение, което е насочено пряко към Европейския съюз и неговите държави членки, е неприемливо и необосновано. То служи за подчертаване, че Руската федерация досега е избрала пътя на конфронтация, вместо да се опитва да подобри отношенията между ЕС и Русия", се казва в позицията.

Категорично подкрепям общата ни позиция в Европейския съюз срещу решението на руските власти да забранят влизането на осем граждани на ЕС на територията на Руската федерация. Държим на европейската солидарност.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 1 май 2021 г.

"Категорично подкрепям общата ни позиция в Европейския съюз срещу решението на руските власти да забранят влизането на осем граждани на ЕС на територията на Руската федерация. Държим на европейската солидарност", написа премиерът в оставка Бойко Борисов във Facebook.