Протестите в негова защита продължават

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. На всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва да се покаже на обществото, че нещо се върши?!“. Това каза пред NOVA проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение. „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, коментира професорът.

Колеги на пенсионирания проф. Кантарджиев протестират в негова защита (ВИДЕО)

„Много съм Ви благодарен! Моля Ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа, я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги все още настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, учител, учен, направил невероятно много и живеещ с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Повече по темата гледайте във видеото