Адвокатите на херцозите на Съсекс разпространиха съобщение до медиите

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обвиниха Би Би Си в клевета във връзка с информацията за името на новородената им дъщеря, която кръстиха Лилибет Даяна, съобщи ТАСС.

Роди се второто дете на принц Хари и Меган Маркъл

Първи реакции от Бъкингам след раждането на детето на Хари и Меган

В разпространено до медиите съобщение от адвокатите на херцозите на Съсекс се посочва, че информацията, в която се твърди, че те не са се консултирали с кралица Елизабет Втора за използването на името Лилибет, с което тя е известна в семейството си, е клевета, посочва британският в. „Таймс”.

В съобщението за раждането на дъщеря си принц Хари и Меган отбелязват, че „Лили е кръстена в чест на прабаба си, Нейно величество кралицата, чието семейно прозвище е Лилибет, а второто ѝ име Даяна е избрано в чест на покойната ѝ баба, принцесата на Уелс”.

Британската преса отпразнува появата на дъщерята на Хари и Меган (ВИДЕО)

„Статията съдържа лъжа и клевета и съдържащите се в нея обвинения не бива да се повтарят”, се посочва в изявлението на херцозите на Съсекс.

„Херцогът е разговарял със семейството си преди обявяването на името и на практика баба му е била първият член от семейството, на когото той е позвънил и в този разговор той е споделил желанието си да нарекат дъщеря си Лилибет в нейна чест. Ако тя не е била съгласна, те не биха използвали това име”, се посочва в съобщението.