Набират се средства и оборудване на деца с увреждания

Китодар Тодоров застава начело на турнир с кауза. Състезанието “О, братко, къде съм?” ще се излъчва на живо във Facebook страницата на Kito Gaming и цели да осигури необходимите средства и оборудване за ски и плуване за поне 105 деца от инициативата ParaKids за деца с увреждания. Подробности в студиото на "Социална мрежа" разказват Бояна Коцева - социален предприемач и съосновател на ParaКids и актьорът и геймър Китодар Тодоров.  

По думите му геймърството има плюсове и минуси. Сред положителните неща са запознаството с нови хора и натрупването на публика, а сред негативните - промяната на режима на живот.

"Играта не е сложна. Google Street View те праща някъде по света, имаш възможност да обикаляш картата за 3 минути, а след това трябва да отбележиш къде се намираш. Колкото по-близо си до вярната локация на Google, толкова повече точки печелиш", обясни Китодар Тодоров.

Китодар Тодоров: Надявам се да съм добър човек, добър баща и съпруг

Бояна Коцева споделя, че ParaКids съществува на благодарение на конкурса на инициативата на Нова Броудкастинг Груп "Промяната". А целта на благотворителната кауза сега е спорт, достъпен за всички. Сред приоритетите са осигуряване на екипировка, организация на втори турнир по адаптирано плуване, както и зимен ски лагер и турнир по ски.

Геймърското състезание се провежда в сряда и четвъртък от 8 ч., както и следващата седмица във вторник, сряда и четвъртък. Четиримата победители от тази седмица ще се изправят срещу четиримата от следващата.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.