Сред жертвите са двама братя

Четирима мъже са били убити при престрелка през нощта на плаж в Северна Албания, съобщиха местни медии днес, позовавайки се на полицията.

Според информацията, цитирана от ДПА, престрелката е избухнала на плаж край Шкодра между членове на две семейства, управляващи хотели. Спорът се е разразил около устройването на плажа с чадъри и шезлонги.

Засега не е известно защо конфликтът се е задълбочил до такава степен, че да се стигне до употреба на огнестрелно оръжие.

"Причината за въоръжения конфликт беше разделянето на собствеността върху пясъчните зони, където са поставени шезлонгите между два хотела, отдалечени на 50 метра един от друг", заяви директорът на полицията в Шкодра Нико Брахимай в изявление пред медиите близо до местопрестъплението.

Тази сутрин в района е имало масирано присъствие на полицаи от силите за борба с безредиците.

Гости на близък хотел, стреснати в съня си от звука на гърмежите, са решили да си тръгнат. Сред тях има и туристи от Косово.

Сред жертвите са двама братя, както и бащата на убития на 20-годишна възраст при неизяснени обстоятелства през 2018 г. Арян Верачак, съобщават местни медии. Ранени са двамата предполагаеми инициатори на конфликта.