Това обявиха от строителната компания

Нов обрат за сградата „Златен век“ в столицата. От компанията – „Артекс“ обявиха, че ще продължат със строителството на небостъргача след решение на Административния съд в София.

Преди седмица от ДНСК обявиха, че спират изграждането, заради изтекло разрешително за строеж. След обжалване от страна на компанията, обаче, с решение от 25-ти юни Административният съд стопира заповедта на строителния контрол.

Според магистратите спиране на строежа би причинило „значителни и трудно поправими вреди за дружеството“, ако впоследствие бъде обявено за незаконно.  

Административният съд в София отмени забраната за строителството на небостъргача „Златен век”. Това съобщиха „АРТЕКС Златен Век“ ООД – компанията, която строи сградата.

Магистратите приеха, че предявеният от фирмата иск е допустим, „представените доказателства установяват неговата вероятна основателност, а последващо евентуално незаконосъобразно спиране на строежа ще причини значителни и трудно поправими вреди за дружеството”.

Преди дни от „Артекс” съобщиха, че са сезирали Административния съд, който да определи до кога е валидно разрешителното за строеж на небостъргача. От ДНСК останаха твърдо на позицията, че срокът на документа е изтекъл през януари 2020 г.