Той е обвинен в причиняване на смърт и на средна телесна повреда

Оставиха в ареста мъжа, който умишлено прегази трима души в Бяла Слатина навръх 8-ми март. Врачанският окръжен съд днес остави без уважение искането на обвиняемия за по-лека мярка за неотклонение. Арестуваният е обвинен в умишлено причиняване на смърт на мъж и на средна телесна повреда на жена.

Пиян шофьор прегази трима пешеходци, единият е починал

На 8 март, управлявайки лек автомобил, подсъдимият се движела назад и е блъснал със задната част на автомобила мъж от Бяла Слатина, при което умишлено е причинил смъртта му, след това дал напред и е нанесъл комплексна средна телесна повреда на съпругата му.

Обвинение за умишлено причиняване на смърт за шофьора, блъснал трима в Бяла Слатина

Днес съдът прецени, че спрямо обвиняемия трябва да продължи да се изпълнява най-строгата мярка за неотклонение - „задържане под стража“, тъй като са налице и двете кумулативни предпоставки за това. И към момента може да се направи обосновано предположение, че той е съпричастен към престъплението, в което е обвинен и съществува реалната опасност да извърши друго.

Шофьорът, прегазил трима пешеходци в Бяла Слатина, остава в арестта

Определението на Врачанския окръжен съд не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.