Обсъдили са първото заседание и разпределението на стаите в парламента

40 часа преди старта на 46-ото Народно събрание, новите депутати влязоха в парламента. Целта е да се разберат как ще си разпределят стаите в него и как ще протече първото им заседание.

Два дни преди старта на парламента все още стои въпросът - ще получи ли подкрепа кабинет на „Има такъв народ”.  От „Демократична България” засега нямат покана за такава.

„За правителство не е търсена нашата подкрепа. Ние сме проявявали желание за разговор и диалог, времето ще покаже”, заяви Надежда Йорданова от „Демократична  България”.

ЦИК обяви имената на новите депутати

На масата за разговори с „Има такъв народ” обаче вече е била Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън”. Но преди оттеглянето на Николай Василев като кандидат за премиер.

„Срещата е една от стандартните срещи. Ние с г-н Йорданов сме се виждали многократно по време на кампанията”, коментира Мая Манолова.

Това, за което настоях на тази среща, е да има разговори между партиите на промяната по подкрепата за правителство и това да се случи в парламента.

ЦИК обяви кой колко депутати вкарва в парламента

А на фона на въпроса за подкрепата на правителство, партиите днес обсъдиха как ще бъде организиран първият им работен ден. Но без да говорят за председател на Народното събрание.

„Това е организационна среща, не сме говорили за председател. Ние не виждаме защо да предлагаме кандидат за председател на НС”, заяви Александър Ненков от ГЕРБ.

„Иначе това е среща за важни неща - как ще протече заседанието в сряда, процедурите ще уточним, а имената – вдругиден”, заяви Кристиан Вигенин от БСП.

А от ДПС отговориха на критиките на ГЕРБ - давали ли са от своите гласове на „Има такъв народ”?

„Това е много несериозно”, каза Ахмед Ахмедов от ДПС.

Новите 240 народни представители ще положат клетва в сряда.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК