Почитателите на българския футбол могат да проследят вълнуващите срещи и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

След силните емоции на UEFA EURO 2020™, отново е време за български клубен футбол. efbet Лига се завръща в телевизионния ефир от 23 юли, а елитната ни дивизия отново ще носи същото име, след като бе подновен спонсорският договор с БФС за още 4 години. Футболните фенове ще могат да гледат в HD качество вълнуващите двубои от редовния сезон, плейофната фаза и баражите пряко по DIEMA SPORT, част от премиум пакета DIEMA XTRA, както и в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Сезон 2021/2022 ще влезе в историята като първия, в който всеки мач от шампионата ще бъде обезпечен с видеотехнологията VAR.

Първенството обещава много интригуващи моменти, след като още в първия кръг почитателите набългарския футбол ще станат свидетели на оспорвани дербита. Основните фактори през миналия сезон - Царско село и Черно море - имат честта да открият шампионата в петък от 18:45 часа. С любопитство зрителите на DIEMA SPORT ще очакват и най-стария столичен сблъсък, който ще изправи Левски срещу Славия. Тимът на ЦСКА 1948, завършил на престижното пето място в дебютното си участие в елита, ще излезе срещу носителя на Купата – ЦСКА. Горещи футболни страсти предстоят и в Пловдив, където вицешампионът Локомотив ще посрещне тима на шампиона Лудогорец. Интерес предизвикват и новите участници в efbet Лига, които имат големи традиции в родния елит. Пирин Бл и Локомотив Сф ще започнат сезона с тежки гостувания. „Червено-черните“ ще се отправят към Стара Загора и обновения Берое, а „орлетата“ ще се изправят срещу тима на Ботев Пловдив.

По традиция седемте мача от всеки кръг ще бъдат разпределени от петък до понеделник, като в първия ден от седмицата феновете ще видят един от българските евроучастници Арда, който гостува на тима на Ботев Враца.

Не пропускайте мачовете от efbet Лига по DIEMA SPORT, както и онлайн в PLAY DIEMA XTRA!