Актрисата управлява плавателен съд в тренажорен комплекс и издигна дрон

Номинираната за "Оскар" актриса Мария Бакалова посети Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и прие поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това съобщиха от учебното заведение.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Плавателният съд е собственост на Консорциума "Българска антарктическа база "Св. Климент Охридски" и научноизследователски кораб". Членове на консорциума са ВВМУ, Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Българският антарктически институт.

Мария Бакалова стана „Посланик на дестинация България“

В Морско училище Мария Бакалова е била посрещната от началника - флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя е управлявала кораб в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на училището.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Мария Бакалова от червения килим в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра "Корабни и силови уредби" и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в Морско училище, предава още БТА. 

Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд утре.

ОТНОВО У ДОМА: Мария Бакалова - българката, която Холивуд обича

Поканиха Мария Бакалова в Академията на Оскарите

Седмица на модата в Париж: Мария Бакалова с Армани и Ана Уинтур (СНИМКИ)

Източник: БТА