На кадрите се вижда как нарушителите си подават бутилка алкохол

Демонстрация на нагло нарушение на правилата в Ловеч. Младежи шофират в пешеходната зона на града и се хвалят с клип в социалните мрежи. Видеото беше изпратено от зрители на NOVA в рубриката „Моята новина”. На клипа се вижда и как младежите си подават бутилка с алкохол.

Водачът и останалите участници във видеото са установени, но не и задържани. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, съобщиха за NOVA от полицията.

„Няма как за едно престъпление да бъдат наложени две наказания. След като приключи досъдебното производство, ако се стигне до административно наказание, Общината ще го изпълни”, обясни зам.-кметът на града Даниел Колев.

Той подчерта, че дори и гостите на града знаят, че мястото е пешеходна зона. Тези места са определени с наредба от Община Ловеч. Санкциите са „отворени”, но Колев увери, че на нарушителите от клипа ще бъде наложена най-тежката глоба.

„Ловеч не е толкова голям град. Знам кой е извършителят”, добави Колев. Жители на града също заявиха пред NOVA, че нарушителят е познат на местната общност. По думите им той е бил спортист, живял е в чужбина, където също е имал криминални прояви. Това тепърва ще се установява от полицията.