Той даде за пример Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков

„Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно. Ние не предлагаме наши номинации, но има хора в служебното правителство, които привличат огромно доверие. Конкретно искам да дам пример - Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков. На второ място за нас ще бъде много важно това правителство да има ясен програмен ангажимент". Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов при представянето на декларация от името на групата в парламента.

Продължават експертните преговори, инициирани от "Има такъв народ"

Той заяви, че ДБ настоява да се осигури управление, а не просто правителство. И добави, че ако някой иска подкрепата на партията и тя да бъде истински партньор, се надява исканията й да бъдат чути.

„Ние ще подкрепим правителство, което може да се справи с корупцията. На този етап преговорите с „Има такъв народ” са просто разговори. Те не са насочени към постигане на споразумение. Тези разговори се водят, без да се споменават имена. Това, което трябва да отбележим, е, че в разговорите бяха включени и ДПС", каза още Иванов. Според него обаче управлението трябва да държи на дистанция партията на Карадайъ, както и ГЕРБ.