По думите на Тошко Йорданов да се правят внушения, че се колаборират с ДПС е несериозно

„Демократична България" и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ имат възможност да преосмислят позицията си и наистина да изберат кой е врагът - ГЕРБ и Бойко Борисов или ние. Ние определено не сме приятели на ГЕРБ. Никой от нас не е бил министър на Борисов. Ако отидем на избори, вината ще бъде на тези две партии“. Това заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов, след като вчера тонът по време на преговорите за кабинет се изостри.

„Да се правят внушения, че се колаборираме с ДПС е несериозно. Подкрепа не сме искали от тях, а и няма да получим. Няма да допуснем тяхно влияние в нашия кабинет. Така че тази мантра, че прозирала дългата ръка на ДПС, е мазна лъжа", поясни Йорданов.

Тошко Йорданов: Асен Василев е откраднал интелектуална собственост, не може да бъде министър

От своя страна Филип Станев от ИТН зададе няколко въпроса. „Защо се прави услуга на политическа партия ГЕРБ? Защо правим така, че вместо да изчегъртаме модела „ГЕРБ“, ние се опитваме с някакви странни политически действия да дадем шанс на Бойко Методиев Борисов да се върне на политическата сцена?“, попита Станев.

„Позицията на Христо Иванов беше, че нито имат желание за министри, нито ще предлагат такива. Вчера публично, от трибуната на Народното събрание, видяхте опит за поставяне на трима министри, единият от които е в тежък конфликт на интереси“, заяви Станислав Балабанов.

От „Има такъв народ" обявиха, че очакват мандата на президента, а името на кандидата за премиер ще обявят при представянето на правителството в парламента. И допълниха, че са готови със състава на кабинета.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК