Коментират журналистът Ружа Райчева, предприемачът Сами Чакъров и Георг Георгиев от ГЕРБ

Нов обрат на преговорите за нов кабинет. Този път от „Има такъв народ” втвърдиха тона към „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Темата коментираха журналистът Ружа Райчева, предприемачът Сами Чакъров и Георг Георгиев от ГЕРБ.

Втората тема в предаването беше свързан с държавния бюджет. Служебният кабинет прие актуализацията на бюджета. Очакваните приходи до края на годината са с 2 милиарда лева повече от предвиденото. Затова от Министерството на финансите са преценили, че могат да се увеличат разходите с 1,8 милиарда, които да отидат за социални плащания, преизчисляване на пенсиите, да се подпомогне бизнеса. Заложени са средства и за президентските избори, както и евентуално за предсрочни парламентарни.

Третата тема беше свързана с бившия екоминистър Нено Димов. Той ще отговаря пред съда за източването на язовир „Студена” и водната криза в Перник. С него пред магистратите се изправя и бившият и.д. кмет на града Севдалина Ковачева. Тя ще отговаря за корупционно престъпление, защото не е обявила навреме режим на водата.

Коментарите по тези теми - гледайте във видеото