Той обясни, че дейностите се движат по-бързо от очакванoто

Разрешителното за строеж на завод за електромобили у нас ще бъде взето още тази година. С такава информация разполага икономическият министър Кирил Петков. Той разясни, че според бизнес плана на инвеститора разрешението се е очаквало в първите месеци на 2022 г.

„Електромобилите вече ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч. Много съм доволен, че освен агресивните срокове, които си бяхме поставили в самото начало, се движим по-бързо, отколкото се очакваше”, обясни ресорният министър.

 


„Това, което е най-интересното в този проект, не са електрическите автомобили, а технологията за производство. Тази, която ще бъде имплементирана и създадена в Ловеч е последно поколение и тя по своя смисъл и философия е нещо, което е аналог на други супермодерни фабрики, които се изграждат в Щатите”, обясни управителят на Next eGO.

На церемония в ресорното ведомство Петков връчи два сертификата - единият, от които за Next eGO, по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Другия получи компания, разработваща нано сателити.  

Снимка: БТА

Отварят завод за производство на електромобили у нас

Петков: До 2 г. ще има произведени в България електромобили

Подписаха меморандума за изграждане на завод за електромобили (ВИДЕО)