ГЕРБ-СДС би била първа политическа сила с минимална преднина пред „Има такъв народ“

При нови избори същите шест партии влизат в парламента. Това показва проучване на "Тренд", направено по поръчка на вестник "24 часа", посветено на нагласите на българите спрямо основните институции и формации. Изследването е реализирано в периода между 23 и 30 юли 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1006 души на възраст над 18 години.

КРАЕН СРОК: "Има такъв народ" връща мандата на президента

ГЕРБ-СДС би била първа политическа сила с минимална преднина пред „Има такъв народ“.  В битка за третото място остават БСП и „Демократична България" съответно с 14.5% и 14.1%. Твърдо четвъртата позиция е за ДПС с малко над 10%, следвани от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с 4.4%.

Над половината анкетирани са категорични, че вотът през юли е бил честен. Социолозите коментират, че очевидно машинното гласуване е повишило доверието към изборния процес. Преобладаващото мнение е, че този тип гласуване трябва да остане.

ОБРАТНО БРОЕНЕ: Последни разговори за подкрепа на новото правителство (ОБЗОР)

Проучването е реализирано в периода между 23 и 30 юли 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1006 души на възраст над 18 години и е направено по поръчка на вестник "24 часа"

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК