Това съобщи Христо Проданов от левицата

Приключи срещата на експертно ниво между представителите на "Има такъв народ" и БСП. Темата беше предложената от ИТН декларация с приоритети за работа на бъдещо правителство с техен мандат. Вчера от левицата поискаха някои корекции във въпросния документ.

„Искам да изразя своето задоволство, че успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднение между нас. Постигнахме такова съгласие и предстои съвсем скоро да намерим политическите измерения как ще се случи това. Ще обмислим какъв ще бъде форматът, може да бъде и декларация”, заяви Пламен Николов.

Кандидатът на ИТН за правосъден министър се отказва от номинацията

„Следваме посоката, която ни е начертана от Националния съвет на БСП. Миналата неделя обсъдихме декларацията, която беше представена от ИТН. Там не бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени. Това беше целта на тази среща – да доизясним всички приоритети. След това ще ви запознаем с подробности какво сме постигнали в отделните сектори”, заяви Христо Проданов от БСП.

 

„Голяма част от нещата, по които имахме забележки, бяха изчистени”, посочи той. И допълни: „Дали ще има подкрепа от БСП, или не, зависи от Националния съвет”.

Нинова: Убедени сме, че трябва да има редовно правителство

„Още днес ще направим редакционните поправки и ще ви уведомим със съответния документ”, каза кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК