Нощните клубове в Берлин бяха затворени преди година и половина заради COVID-19

Пилотният проект, с който да бъде оценена безопасността от отварянето на известните берлинските нощни клубове, е обещаващ, предаде ДПА.

Танците на закрито остават забранени в Германия, но проектът "Reboot Clubculture" проучва възможностите за известната берлинска клубна сцена.

Британци и германци получават трета доза от ваксините срещу COVID-19

Шест нощни клуба участват в проекта през този уикенд. Хората могат да танцуват в тях без социално дистанциране или маски, но трябва да представят на входа отрицателен резултат от PCR тест, независимо дали са ваксинирани, или не.

Стотици арестувани на неразрешен протест в Берлин (ВИДЕО)

Създадени са специални пунктове за PCR тестове. Снощи са направени повече от 2000, като няколко от тях са положителни и билетите са блокирани, каза Флориан Кайнцингер от Think.Health Hygiene Solutions. Първите участници в проекта влязоха в клубовете снощи и с облекчение свалиха маските си. "Клубната култура е част от ДНК на града", обясни той.

Сблъсъци в Люцерн по врeме на протeст срещу противоепидемичните мерки (ВИДЕО)

Нощните клубове в Берлин бяха затворени преди година и половина, за да бъде ограничено разпространението на новия коронавирус . Те реагираха с различни инициативи, например стриймваха музика от празни дансинги, за да могат хората да танцуват в домовете си.

Източник: БТА